به گزارش قدس آنلاین، علی رسولیان عصر امروز در بازدید رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از شهرک صنعتی کاشمر طی سخنانی اظهار کرد: با توجه به استقرار واحدهای صنعتی خوبی که در شهرک صنعتی کاشمر انجام شده، باید حمایتهای همه جانبه از آن صورت گیرد.
وی با بیان اینکه بسیاری از این واحدها صادرات محور بوده و در سطح کیفی صادرات میکند، عنوان کرد: مهمترین کار ما تأمین زیرساختهای تجاری و صنعتی در زمینه آب، برق و گاز در شهرکها است که در این خصوص برنامههای منسجمی در وزارتخانه وجود دارد. البته در انجام بخشی از این موارد باید همه دستگاهها کمک کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: هر چند واحدهای صنعتی حداکثر صرفهجویی آب را دارند و تلاش میکنند بازچرخانی آب را داشته باشند اما در سراسر کشور با کمبود منابع آبی مواجه هستیم.
وی بیان کرد: چند مسیر در زمینه تأمین آب واحدهای صنعتی در نظر داریم که یکی از آن استفاده از پساب شهری است. بنابراین رویکرد جدید سازمان شهرکهای صنعتی بازچرخانی آب صنعت و پسابهای شهرکهای صنعتی است که حداقل ۳۰۰۰ لیتر میتوانیم از محل بازچرخانی آب داشته باشیم و در اختیار واحدهای صنعتی قرار دهیم که این رویکرد را با احداث تصفیه خانهها در شهرکهای صنعتی دنبال میکنیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: علاوه بر این استفاده از صرفهجویی آب کشاورزی در بخش صنعت مورد توجه است و حتما باید وزارت جهاد کشاورزی به ما کمک کند و با حفظ تولیدات بخش کشاورزی سهم صنعت را افزایش دهد.
وی اظهار کرد: با توجه به اشتغال بالایی که صنعت دارد، امیدواریم بتوانیم کمکهای خوبی به این بخش داشته باشیم و با تأمین آب از طریق بازچرخانی و استفاده از پساب و... در طرح تعادل بخشی مصرف آب وزارت نیرو نقش خوبی داشته باشیم.
رسولیان تصریح کرد: در زمینه تأمین برق اگر چه قانون وزارت نیرو را موظف کرده تا برق را جلوی درِ شهرکهای صنعتی تأمین کند اما برای حمایت از بخش صنعت ما در احداث ۳۰ درصد پستهای برق و شبکه انتقال مشارکت کردیم و این آمادگی را داریم به تفاهمنامهای با وزارت نیرو در این بخش برسیم و مشکلی نداشته باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد امسال برق مورد نیاز شهرکهای صنعتی تا ۲ برابر ظرفیت سالانه موجود افزایش یابد.
رسولیان اضافه کرد: راهکارهایی از جمله توسعه استفاده از انرژی خورشیدی در شهرکهای صنعتی به ویژه شهرکهایی که مشکلات آب و زیست محیطی دارد، در دست اقدام است. همچنین زمین رایگان هم در این خصوص برای مولدهای کوچک مقیاس اختصاص میدهیم تا کمبودی در زمینه تأمین برق نداشته باشیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: برای توسعه اراضی شرکت شهرکهای صنعتی هم شبکه تقاضا محور توسعه ۱۰۰ هکتاری را کلید زدهایم و امیدواریم بتوانیم کار را شروع کنیم و مشکلی در زمینه تأمین اعتبار وجود ندارد.
وی تأمین مالی را مشکل صنایع کوچک دانست و گفت: امیدواریم بانکها سهم بیشتری به بخش صنعت اختصاص دهند زیرا این بخش در ۲ سال اخیر نقش خوبی در زمینه تأمین مالی و تأمین ارز کشور داشته است.
رسولیان تصریح کرد: ما باید صنایع کوچک را کمک کنیم که آسیب نبیند. در همین راستا از محل منابع داخلی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی با سازمان مدیریت و برنامهریزی تفاهمی منعقد شد که بخشی را برای کمکهای فنی و اعتباری به این دسته از صنایع اختصاص دهیم. همچنین در تفاهم با بانکها مقرر شد تأمین منابع مالی برای صنایع کوچک و متوسط انجام شود که در این راستا استفاده از منابع تبصره ۱۸ و منابع شرکت صنایع معدنی مسیر خوبی برای تأمین مالی واحدهای صنعتی است.
در سفر رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و مدیر سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور صنایع لبنی کوشان، کارخانههای نوشیدنی بیسمارک، زنجیره تولید صالح و پروژه اجرایی فاضلاب شهرک صنعتی مورد بازدید قرار گرفت.
منبع: ایسنا
نظر شما